Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2017

Na Ministerstvu obrany RF informovali o termínech objevení se hypersonické zbraně

Na Ministerstvu obrany RF informovali o termínech objevení se hypersonické zbraně

Ruská armáda brzy dostane hypersonické zbraně a nové zásady řízení vojsk, řekl náměstek ministra obrany Jurij Borisov.

„Na cestě jsou hypersonické zbraně, které vyžadují používání zásadně nových materiálů a systémů řízení, které fungují v úplně jiném prostředí, v plazmě", řekl Borisov novinářům.

Podle jeho slov dnes armáda stojí na prahu nové vědecko-technické revoluce, nastupují zásadně nové systémy zbrojení, které jsou založeny na nových fyzikálních principech.

„Přicházejí úplně nové principy řízení vojenských operací, protože dnes kdo se rychleji naučí odhalovat protivníka, zaměřovat na cíl a zasáhnout ho, a to vše dělat v reálném čase, ten samozřejmě i vítězí", dodal Borisov.

Jak řekl náměstek ministra obrany, charakter všech vojenských konfliktů ukazuje, že se prudce zkracuje čas od přijetí rozhodnutí do konečného výsledku: zatímco dříve to byly hodiny a někdy i dny, tak dnes jsou to desítky minut, minuty „a brzy to budou vteřiny".

Před časem bylo uvedeno, že v roce 2016 ruská armáda dvakrát zkoušela hypersonický letoun, který má nahradit tradiční bojové hlavice k perspektivním mezikontinentálním balistickým raketám a je schopný překonat protiraketovou obranu.

zdroj: sputniknews.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář