Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 4. 2016

Vlády nás platí za falšování událostí

Novinářka CNN: „Vlády nás platí za falšování událostí“

Podle Amber Lyon, trojnásobné držitelky novinářské ceny Emmy, je CNN běžně placena americkou vládou a zahraničními vládami za to, aby selektivně informovala o jistých událostech. Navíc Obamova vláda platí CNN za redakční kontrolu jistého obsahu.

V březnu 2011 poslala CNN čtyřčlenný tým do Bahrajnu, aby odtud informoval o arabském jaru. Jakmile byl tým na místě, byl vystaven extrémnímu zastrašování, mimo dalších věcí, ale byli schopni zaznamenat některé fantastické záběry. Jak píše Glenn Greenwald z britských Guardian ve svém trháku ze 4. září 2012:

„V daném segmentu Lyon dělala rozhovor s aktivisty, kdy ti výslovně popisovali své mučení rukama vládních sil, zatímco rodinní příslušníci líčili náhlá mizení svých příbuzných. Mluvila s vládními představiteli ospravedlňujícími uvěznění aktivistů. A v tomto segmentu jsou trýzniví video záběry, jak režimní síly střílí do neozbrojených demonstrantů, a hromadných zatýkání poklidných protestujících. Stručně řečeno, segment CNN z počátku roku 2012 o Bahrajnu obsahoval nejdrsnější doposud známé záběry brutálního potlačování USA podporovaným režimem.“

Navzdory tomuto uznání, a navzdory nebezpečí, které její vlastní novináři a jejich zdroje podstoupili, aby materiál natočili, CNN International (CNNi) nikdy tento dokument neodvysílala. Dokonce i když čelila řadě požadavků a stížností od vlastních zaměstnanců, pokračovala CNN v odmítání odvysílat tento program, či byť jen poskytnout nějaké vysvětlení pro své rozhodnutí. Dodnes nebyl tento dokument na CNNi nikdy odvysílán.

Ihned po svém návratu z Bahrajnu Lyon řekla, že „viděla z první ruky, že tato tvrzení režimu jsou lži, a nemohla uvěřit, že CNN ji nutila vložit do jejího informování věci, o kterých věděla, že jsou to vládní lži“.

Zde je segment zprávy z Bahrajnu, kterou Amber Lyon a její tým sestavila. CNNi odmítla umožnit jeho odvysílání proto, že bahrajnská vláda ji zaplatila, aby ho nezveřejňovala.

Když se Amber Lyon seznámila s rozsahem důvodů, u CNN protestovala. Ta ji řekla, ať je zticha, a začala ji považovat za riziko. Věděla, a zjistila, příliš mnoho. Amber se nyní pokouší příběh, skutečný příběh toho, co se děje za zavřenými dveřmi amerických médií, říct. Vytvořila vlastní internetovou stránku a navíc, jak je poznamenáno v článku Guardian, pokouší se o pravdu o podvodech podělit.

To, co Amber Lyon popisuje, je přesně důvodem toho, proč CNN nikdy neodvysílala rozhovor Nicka Robertsona s Muhammedem Al Zawahiri v Egyptě.

Amber nedávno poskytla rozhovor Alexu Jonesovi na InfoWars. Obecně TreeHouse Alexe Jonese neuznává. Je napnutý více, než struna u piána, a bohužel velká část jeho pravd je oslabována kvůli trhákovému nafukování, jakým je prezentuje.

Alex Jones je snadno přehlédnutelný jako „konspirační teoretik“, a to nikoliv kvůli tomu, co říká, ale jak to říká. Vše je u něj zoufalé a nebezpečné.

I po řečení tohoto jsou však slova a vysvětlení paní Lyon v diskusi/rozhovoru břitká a silně informativní. Takže se s vámi o dané video dělím, abyste mohli slyšet od samotné Amber přesně to, co je popisováno a sdělováno.

Je klíčové si poslechnout co říká, nejen to o Bahrajnu, ale také to, co specificky dělá Obamova vláda.

Sean Adl-Tabatabai

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář