Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 5. 2016

Teslova legendární věž v Rusku znovu oživena

Teslova legendární věž znovu oživena v Rusku. Může vyprodukovat výkon jako všechny ruské elektrárny

Toto „Teslovo dítě“ může vyprodukovat dostatečný výkon, srovnatelný se všemi elektrárnami v Rusku, když se přes tuto platformu vybije blesk.

tesla-coil-russia.jpg

Tým ruských vědců už pracuje na restauraci „Teslovy věže“ pro bezdrátový přenos elektřiny vyvinuté v letech 1901-1902 Teslou. Tato věž Waredenclyffe Tower, známá také jako Teslova věž byla postavena v USA nedaleko ostrova Manhattan na počátku 20. století, avšak z důvodů, které nejsou zatím zcela známy, nebyla dokončena. Někteří spekulují, že původní Teslova věž byla uzavřena kvůli nedostatku financování.

Tesla věřil, že tento projekt, když se dokončí, bude jedním z nejefektivnějších elektrických systémů na světě, co mu umožní produkovat a přenášet elektrickou energii na ohromné vzdálenosti.

Nikola Tesla byl génius, brilantní vynálezce a průkopník bezdrátového přenosu energie, který v roce 1891 vyvinul principy antény, která je schopna zásobovat elektřinou JAKÉKOLIV zařízení bez použití kabelů nebo konektorů.

Teslův projekt byl založen na proměnlivosti magnetických toků a přes neuvěřitelný potenciál tohoto projektu se mu zjevně nikdy nepodařilo dostat to dále než k pouhým předváděčkám.

Ruská verze Teslovy věže leží asi 40 kilometrů od Moskvy. V současnosti se výzkumnému komplexu říká „Výzkumné zařízení vysokonapěťových Marxových a Teslových generátorů“ a je to opravdu tak, že jeden z jejich generátorů takovéhoto druhu by mohl pokrýt energetické požadavky celé země, ač pouze po dobu asi 100 mikrosekund.

V Rusku nejsou experimenty nebo praktiky spojené s energií nic nového. V 80. letech Sověti postavili věž, která „sváděla“ energii vytvořenou z bouřky a využívala ji k četným účelům.

Tento neuvěřitelný ruský projekt je ale unikátní a je to cosi, co nejspíš nenajdete nikde jinde na světě. Proč? Protože má neuvěřitelnou konstrukci a ještě větší nabíjecí kapacitu.

Zdroj: Lajkit.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář