Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 2. 2018

Cesta do pekla

Cesta do pekla

Dodnes si mnozí lámou hlavu, co se stalo v roce 1983, kdy sovětští geologové během vrtaní sondy do hloubky 12 kilometrů náhle přerušili práce. Projekt Kolský superhluboký vrt byl úplně přerušen. Jedním z hlavních důvodů by mohl být záznam, který udělali vědci, z něhož dostali strach. Sputnik tento záznam vypátral a představuje ho vaší pozornosti.

Kolský superhluboký vrt se nachází na Kolském poloostrově. Ve své době byl takový projekt pýchou SSSR. Každý metr z 12 262 metrů byl pro všechny vědce opravdovou cestou k nepoznanému.

Vrt byl započat v roce 1970. V roce 1983 hloubka vrtu dosáhla rekordních 12 262 metrů. Aparatura začala špatně fungovat, vrtná souprava se dostala do dutiny vrtu. Vrtání bylo přerušeno a jeden z inženýrů spustil do vrtu mikrofon, který zachytil podivné nářky.

Vedoucí projektu Azzakov pověděl: „Spustili jsme do vrtu mikrofon, aby udělali záznam pohybu tektonických desek. Ale místo toho jsme uslyšeli lidský hlas, který křičí, v němž zněla bolest. Křiky, nářky nepatřily jednomu člověku, ale to byly křiky, nářky a sténání milionů lidí."

Co opravdu uslyšeli sovětští vědci?

Na záznamu je slyšet něco, co připomíná lidské hlasy. Je ale možné, že je to jen šum tektonických desek nebo pohybů plynu.

Dodnes tento příběh zůstává nerozluštěný. Možná, že nový projekt nejhlubšího vrtu Sachalin-1 rozluští tuto záhadu a možná, že naopak objeví nové záhady.

zdroj:sputniknews.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář